The Rose cottage

The Rose cottage
The Rose cottage

zondag 7 augustus 2011

Doorquilten en nog meer.

Afgelopen donderdag bij de Bee de laatste 2 zijkantjes af van de mandjes quilt, nu de volgende stap, de rijen aan elkaar zetten.
De foto volgt als hij in elkaar zit.
 Op de Bee begonnen met het door Quilten van The Give Thanks Quilt, zie hier onder de foto.
Al met al vind ik het een leuk karweitje het gaat ook gemakkelijk want je kunt je quilt makkelijk draaien doordag het nu niet zo'n grote lap is, ben gisteren met het tweede stuk begonnen.

Afgelopen vrijdag  met DH naar Haarlem geweest.
We hadden gehoord dat het een leuke stad is, en ik had een meereiskaartje van de NS en DH heeft een NS-jaarkaart dus voor niks naar Haarlem.
Wat een gezellige stad en veel leuke winkeltjes, ik had natuurlijk van te voren gekeken of er een quiltwinkel er was en  zo waar daar zit ook een quiltwinkel namelijk Patchwork & Quiltshop. We hebben eerst heerlijk  door de stad gewandeld en wat winkeltjes aangedaan, en toen richting de quiltwinkel gelopen.

Ik heb een paar lapjes gekocht, ik had al een paar keer mooie blauwe stofjes gezien en ik dacht dan begin ik hier mijn verzameling blauwe stofjes. Het moeten wel blauwe stofjes zijn met een antieke look (kleur).
Ik zag daar ook nog een mooi kerstlint voor de kerstquilt dus ook maar een stukje meegenomen. Ik heb het wel nog in de thee gedaan want de achtergrond was wel erg wit voor bij de rest van de quilt.

Al met al een heerlijke dag die we afsloten met een heerlijk grieks etentje in Utrecht.

De volgende dag kwam al het pakketje van Thousendandbolts. Zo supersnel bezorgd afgelopen maandag besteld en nu al binnen.
Jullie zien hier de stofjes die ik heb gekocht, 3 yard van de linkse lap, 2 yard van middelste lap en 1 yard van de rechtse lap. Ik ga ze gebruiken voor de achterkant van de mandjesquilt.

Vandaag mijn jongste zoon weer opgehaald bij vriendin waar hij met de hele familie naar Kroätie is geweest.
Zijn was is al weer bijna klaar.... nog wel even strijken.
Morgen en overmorgen werken en dat ga ik de mandjes aan elkaar patchen.
Jullie zie het resultaat weer.

groetjes Merian

3 opmerkingen:

 1. Hoi Merian,
  Toevallig zat ik vandaag aan jou te denken en ik vroeg me af of jij nu wel of niet een blog had. Leuk om in jouw reactie te lezen dat je zelf begonnen bent met bloggen. Ik heb meteen vol interesse jouw blogs gelezen. Ik zet je bij mijn favorieten en als weblog verhuisd is, maak in een nieuwe lijst met links, dan zet ik je er ook bij. Leuk dat ik nu kan volgen hoe het met je mandjes gaat.
  Groetjes van Elle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De quilt wordt heel mooi en het is leuk quilten als de quilt-lap te hanteren is.Mooie lapjes heb je gekocht het blauw is precies goed van kleur.
  Groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha, ha, ik zie wel dat jij door de vakantie ook helemaal het besef van tijd kwijt bent... dat was een drukke dag donderdag, quilten én naar Haarlem!

  Groetjes Jeanneke

  BeantwoordenVerwijderen