The Rose cottage

The Rose cottage
The Rose cottage

maandag 13 februari 2012

De Schotse dadel/pecannoten cake.

Jongens en DH  zijn naar WillemII.
Heb ik mooi de tijd om het recept  even voor jullie op het blog te zetten.
Het recept komt een kookboek van Koopmans,  Bakken in Eurpa  ik heb dit  al heel lang heb, ik heb er een beetje mijn eigen draai aangegeven.

Wat heb je nodig:
1 pak cake mix  (ik gebruik meestal Home Made)
1 dl whisky
2 eetlepels honing
een beetje citroensap
175 gram ontpitte dadels
100 gram pecannoten of walnoten (je kunt er ook een mix van gebruiken)
En wat je verder nodig hebt bij de cake mix
Springvorm 26 cm

De dadels snij je in kleinere stukjes.
Je maakt de whisky met honing en citroensap warm.
Als het kookt doe je de dadels met pecannoten erbij.
Je haalt de pan van het vuur en laat het even afkoelen
Je maakt de cakemix zoals het op de verpakking staat.
Het prutje van de dadels, noten en whisky doe je door de cake mix.
En dan doe je alles in een bakvorm en gaat het de oven in, zoals het op de verpakking staat.

En als hij klaar is ziet het er zo uit.


De andere cake is gewoon een kant en klaar mix van de Lidl.
De bak mix voor cake met chocolade vlokken  en glazuur.
Maar super lekker.



De foto's zijn met de flitser gemaakt en zijn daarom wat geler van kleur,
heb het daarna nog een keer geprobeerd maar het blijft zo.

Ik hoop dat het recept duidelijk is anders hoor ik het wel.

groetjes en smakelijk

MERIAN

3 opmerkingen:

  1. Mmmm... de Schotse/pecannoten cake ziet er heerlijk uit ...
    De tweede versie van de Lidl ... ken ik als chocolade variant en die hebbemn we al heel wat keertjes gebakken ...
    Als ik bijvoorbeeld avonddienst heb bakt DH hem :o)
    Maar de Schotse Dadel wil ik zeker eens proberen !
    Groetjes,
    Simone

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh lekker zo een stukje bij een bakkie koffie!! fijne dag knuffel Else

    BeantwoordenVerwijderen